PS Timotei Prahoveanul: „Să ne luăm crucea şi împreună cu Hristos să mergem spre Înviere”

În Duminica a III-a a Postului Mare, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea bucureşteană Radu Vodă, informează Protos. Sava Hasuc din cadrul obştii monahale. De asemenea, în cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a hirotonit un diacon pe seama paraclisului Seminarului Teologic Nifon Mitropolitul din Bucureşti.

01

Sute de credincioşi au participat duminica aceasta la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul. Din sobor a făcut parte şi Părintele Arhimandrit Nectarie Șofelea, Starețul mănăstirii și exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum şi slujitori din cadrul obştii aşezământului monahal.

Crucea este semnul împăratului fără de moarte, Mântuitorul Iisus Hristos, iar noi, fiecare în parte trebuie să ne ostenim, să ne luăm crucea şi împreună cu Hristos să mergem spre Înviere, a fost îndemnul Episcopului Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor adresat credincioşilor prezenţi în lăcaşul de cult.

Crucea poate fi înţeleasă şi ca suferinţă, a mai precizat Preasfinţia Sa, însă crucea trebuie purtată cu multă dragoste având conştiinţa că numai împreună cu Dumnezeu putem să ajungem la sfinţenie şi la viaţa veşnică.

În cuvântul său, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a mai precizat că întreaga viaţă a Bisericii  poate fi socotită o cruce. Biserica a avut de-a lungul vremii atât de multe încercări încât putem spune că întotdeauna a fost «răstignită pe cruce», a spus Preasfinţia Sa arătând că şi astăzi continuă să fie prigonită, însă există şi oameni asemenea lui Simon Cirineul care ajută Biserica şi îi poartă crucea.

În cadrul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Duţă Andrei a fost hirotonit diacon pe seama Paraclisului Seminarului Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din Bucureşti.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente