Arhiepiscopia Tomisului a trimis al șaselea transport umanitar către Ucraina

Miercuri dimineață a plecat din Constanța al șaselea transport umanitar trimis de Arhiepiscopia Tomisului către Ucraina.

„Mulțumesc credincioșilor care au făcut aceste donații. Am mai cumpărat și noi și, iată, avem ofrandă bogată pentru frații noștri care sunt acum cu adevărat întru lipsă, întru durere și noi, ca frați, îi alinăm”, a spus Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului la binecuvântarea transportului.

Transportul conține alimente neperisabile, apă, pături, lenjerii, produse igienico-sanitare și haine noi. Autoutilitara a ajuns la Parohia „Sfântul Gheorghe” din Isaccea. De acolo, ajutoarele vor fi transportate, cu ajutorul Pr. Mihai Stegărescu din Ismail, în regiunea Ismail – Odesa din Ucraina, a explicat Pr. Jean Ion de la Parohia „Sf. Ier. Vasile cel Mare” – Constanța.

Primele cinci transporturi au cuprins produse în valoare de 55.000 de lei. Au mai fost oferite și medicamente în valoare de 15.000 lei către Crucea Roșie din vama Isaccea.

De asemenea, Arhiepiscopia Tomisului oferă cazare și masă pentru 66 de refugiați (mame și copii) în centre sociale ce aparțin parohiilor. Alte 100 de locuri sunt disponibile în trei dintre mănăstirile eparhiei.


Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Sursă foto: Unsplash

Comentarii Facebook


Știri recente