Mănăstirea Godoncourt a organizat la Paris un colocviu dedicat mișcării „Rugul Aprins”

Catedrala Ortodoxă Română „Sfinții Arhangheli” din Paris a găzduit duminică un colocviu cu tema „Actualitatea Rugului Aprins: Pr. Andrei Scrima și Prof. Alexandru Mironescu”, organizat de Mănăstirea Godoncourt în parteneriat cu Nepsis Franța.

Moderatoarea și organizatoarea întâlnirii a fost Maica Dorotheea, stareța Mănăstirii Ortodoxe Române „Nașterea Maicii Domnului” din Godoncourt, Franța.

Au prezentat comunicări Anca Vasiliu, director de cercetare la „Centrul Leon Robin” al Universității Sorbona IV din Paris, Andrei Paleolog, istoric AdH (Paris), Ioan Alexandru Tofan, profesor la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași, Pr. Răzvan Ionescu, prodecanul Centrului Ortodox de Studii „Dumitru Stăniloae” din Paris și cercetătorul Marius Vasileanu (București).

Părintele Andrei Scrima a fost evocat într-un interviu realizat de Mitropolitul Ortodox Român Iosif al Europei Centrale și Meridionale cu un prelat romano-catolic, Cardinalul Christoph Schönborn, Arhiepiscop al Vienei.

„Audiența mare de care s-a bucurat evenimentul dovedește, din nou, că viața și realizările mărturisitorilor și martirilor Rugului Aprins sunt un continuu izvor de inspirație care își păstrează actualitatea până în zilele noastre”, transmite Maica Stareță Dorotheea.

Seria de colocvii va continua pe platforma Zoom, în data de 10 a fiecărei luni, iar anual va fi  organizat și un eveniment cu prezență  fizică.

Sirsa foto: Mănăstirea Godoncourt

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente