Resfinţirea Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Parohia Grebeniş, judeţul Mureş

Duminică, 21 iunie, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a oficiat slujba de resfinţire a bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din parohia Grebeniş, protopopiatul Luduş, judeţul Mureş. După resfinţirea locaşului de rugăciune, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Dumnezeiasca Liturghie, la care a participat mulţime de credincioşi, care s-au bucurat alături de Părintele paroh Ioan Şanta la acest moment de mare sărbătoare, a precizat Arhid. Liviu Stanciu.

La momentele liturgice rânduite, a fost hirotonit diacon tânărul Liviu Dumbravă, iar diaconul Ciprian Naşca a fost hirotonit preot pe seama parohiei Răzoare, protopopiatul Luduş.

Din arhiva parohiei, reiese faptul că în anul 1750 exista aici o biserică din lemn, care a fost distrusă de un incendiu. În anul 1901 a fost edificat un nou locaş de închinare, din cărămidă. Între anii 1991-2001, acesta a suferit lucrări ample de restaurare şi înfrumuseţare. Recent, iconostasul vechi a fost înlocuit cu unul nou, din lemn de stejar, care a fost sfinţit înainte de începerea Sfintei Liturghii.

După Sfânta Liturghie, Ierarhul nostru a acordat Diplome de aleasă cinstire binefăcătorilor care s-au implicat în procesul de înfrumuseţare a bisericii, care au contribuit la ridicarea noii capele mortuare din localitate, binecuvântată cu acest prilej, şi care şi-au adus aportul la renovarea căminului cultural din localitate, unde s-a oficiat o slujbă de binecuvântare a lucrărilor.Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu a adresat cuvinte de laudă Părintelui paroh Ioan Şanta pentru vrednicia sa apostolică pusă în slujba comunităţii de creştini de la Grebeniş, judeţul Mureş.

Comentarii Facebook


Știri recente