Mădălina Cimpoeru, despre fotografia câştigătoare la OrthPhoto Awards: Exprimă iubirea față de Dumnezeu

Mădălina Cimpoeru a câștigat Menţiunea de onoare – Categoria Detalii la Concursul internațional OrthPhoto Awards. Premierea a avut loc luna trecută la Centrul de Cultură Ortodoxă din Bialystok, Polonia.

Povestea din spatele fotografiei

Fotografia câștigătoare a fost realizată în proximitatea sărbătorii Învierii Domnului și exprimă „iubirea faţă de Dumnezeu”, precizează Mădălina Cimpoeru.

„Săptămâna Patimilor a fost una extrem de emoționantă pentru mine și pentru slujitorii Bisericii. Dragostea și mulțumirea pe care i-o arătăm Domnului nostru Iisus Hristos este infinită, așadar în Săptămâna Mare am surprins câteva cadre care ne arată lupta pentru Hristos. Denia Prohodului a fost minunată. Mă bucur că am reușit să surprind dăruirea preoților și lacrimile credincioșilor. Prin fotografia cu care am câștigat mențiunea de onoare exprim iubirea față de Dumnezeu. Omul este nimic fără Dumnezeu, așadar El trebuie ținut strâns în brațe în fiecare moment”.

În mesajul video transmis la festivitatea de premiere, Mădălina Cimpoeru a precizat că lentila aparatului foto o ajută să descopere frumuseţile Ortodoxiei şi a vorbit despre importanţa credinţei.

„Am 21 de ani, iar până la această vârstă am învățat multe lucruri, unul dintre cele mai importante fiind credința. Credința este mai mult decât se spune în dicționar, credință se simte diferit pentru fiecare om. Pentru mine credință este darul lui Dumnezeu. Prin credință înțeleg adeverirea celor nădăjduite și dovedirea lucrurilor celor nevăzute. Am dezvoltat o pasiune pentru fotografierea momentelor din biserica, icoanelor și instantanee care nu au nevoie de descrieri”.

Mădălina Cimpoeru a fost laureată şi a Concursului de fotografie organizat de Basilica.ro „Viața Bisericii în timp de pandemie”. A obţinut locul al III-lea.

Foto credit: Mădălina Cimpoeru

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…