„Emoție”. Povestea din spatele fotografiei clasate pe locul III la Concursul Viața Bisericii în timp de pandemie

Am întrebat-o pe Mădălina Cimpoeru ce trăiri o leagă de fotografia cu care a obținut locul al III-lea la Concursul „Viața Bisericii în timp de pandemie” și care este povestea din spatele cadrului pe care l-a intitulat „Baptism”.

”Emoție

„Emoție” este, pe scurt, răspunsul oferit de Mădălina și poate cuvântul-cheie al vieții Bisericii „în timp de pandemie”. E normal ca încreștinarea unui prunc să fie un moment plin de emoție, însă condițiile speciale au sporit această reacție afectivă.

„Fotografia intitulată ‹Baptism› a fost realizată în cadrul unui eveniment din timpul pandemiei și se poate observa cu ușurință emoția din ochii oamenilor prezenți. Nu a fost o ceremonie tipică, tocmai pentru că trăim vremuri diferite”, a mărturisit Mădălina.

„Dincolo de masca purtată și dincolo de aparențe, ca fotograf la acest eveniment am simțit emoția, trăirea, iubirea și grija față de aproapele. Am simțit că vremurile acestea ne leagă mai mult, ne aduc spre Dumnezeu mult mai mult, iar dorința de a ne ruga este mai aprinsă”.

„Bucuria mea este că am reușit să surprind o imagine reprezentativă pentru această perioadă grea, o imagine naturală care pare ruptă din ceea ce nu ne-am fi dorit să trăim niciodată, respectiv purtarea măștii, lucru care ne face să ne ascundem expresiile feței”.

Mădălina Cimpoeru

Georgiana-Mădălina Cimpoeru, câștigătoarea locului al III-lea în cadrul Concursului „Viața Bisericii în timp de pandemie”, are 20 ani și este studentă la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, secția „Arhitectură de interior”.

Este foarte apropiată de Biserică și se declară mândră că face parte dintr-o familie „cu frică și crez în Dumnezeu”.

Mădălina Cimpoeru, la ridicarea premiului, în redacția Basilica.ro. ©Raluca Ene/Basilica.ro

Pasiunea ei pentru fotografie este legată de emoție și de credință. Primul eveniment la care a participat din postura de fotograf a fost chiar Hramul Bisericii „Sf. Nicolae” din satul natal, Băleni-Sârbi (Dâmbovița).

„Prin fotografii, eu am ales să transmit emoție, trăire, culoare, căldură, zâmbete și pace. Pot spune că sunt dedicată fotografiei din mediul bisericesc, începând cu obiectele de cult până la expresia și dăruirea preoților din timpul slujbei”.

„În cadrul slujbei am putut fi mai atentă la expresiile și trăirile oamenilor, iar faptul că am putut captura prin lentila aparatului meu acele priviri către cer, emoția din ochii preoților când privesc enoriașii adunați pentru a-l slăvi pe Dumnezeu. Parcă atunci s-a oprit timpul și am știut sigur că eu asta voi face pentru a-l slăvi pe Dumnezeu că m-a adus cu un pas mai aproape de tot ce înseamnă divinitatea și sacralitatea momentului”, a spus Mădălina Cimpoeru.

În cadrul Concursului „Viața Bisericii în timp de pandemie”, Georgiana-Mădălina Cimpoeru s-a clasat pe locul al treilea din peste 400 de participanți. Acesta a fost primul concurs foto organizat de Agenția de știri Basilica. Află aici detalii despre ceilalți câștigători și premiile obținute.

Vezi și alte 30 de fotografii care au surprins viața Bisericii în timp de pandemie

Foto credit: Mădălina Cimpoeru


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos.

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente