OrthPhoto Awards: Basilica.ro, reprezentată la eveniment / 4 români premiaţi

Concursul internațional OrthPhoto Awards s-a încheiat marți printr-o ceremonie organizată la Centrul de Cultură Ortodoxă din Bialystok, Polonia. Agenţia de ştiri Basilica a Patriarhiei Române a fost reprezentată la eveniment de Consilierul patriarhal Aurelian-Nicolae Iftimiu. Directorul Basilica.ro a făcut parte din juriul competiţiei şi a anunţat câştigătorii categoriei „Povestiri”.

„Viaţa noastră este formată din mai multe povestiri”, a evidenţiat Aurelian-Nicolae Iftimiu înainte de a anunţa câştigătorii. El a apreciat frumuseţea imaginilor înscrise în concurs şi a mărturisit că „nu te poţi sătura să le priveşti”.

Concursul a fost organizat de site-ul de fotografie ortodoxă OrthPhoto.net și a fost deschis atât fotografilor amatori, cât și celor profesioniști.

4 români premiaţi

România a avut patru premianţi:

  • Gheorghiță Epureanu: Premiul I – Categoria Locuri, Premiul al II-lea – Categoria Din Arhivă,
  • Florin Cristescu: Premiul al III-lea – Categoria Locuri,
  • Octavian Chende: Menţiune de onoare – Categoria Reportaj,
  • Mădălina Cimpoeru (Menţiune de onoare – Categoria Detalii.

Florin Cristescu a adresat un comentariu la evenimentul transmis pe Facebook în care i-a felicitat pe organizatori şi pe participanţi.

„Felicitări tuturor participanţilor, în special românilor. Felicitări românilor care au luat nominalizări, dar, în special, celor care au reuşit să fie premiaţi la categoriile concursului. Mă bucur să văd atât de mulţi români câştigători”.

Mădălina Cimpoeru a transmis un mesaj video în cadrul festivităţii. „Sunt binecuvântată şi privilegiată să iau parte la această ceremonie. Entuziasmul din sufletul meu nu poate fi descris în cuvinte”.

Mădălina Cimpoeru a fost laureată şi a Concursului de fotografie organizat de Basilica.ro „Viața Bisericii în timp de pandemie”. A obţinut locul al III-lea.

„Prin fotografie să vă apropiaţi de Dumezeu!

Evenimentul de la Białystok a fost moderat de Aleksander Wasyluk, unul dintre organizatori. Este preşedinte al Asociației OrthNet, editor și co-fondator www.orthphoto.net. Aleksander Wasyluk a mulţumit celor care s-au implicat în organizarea competiţiei.

În încheiere a vorbit Înaltpreasfinţitul Părinte Iacob de Białystok și Gdańsk. Ierarhul a evidenţiat că fotografiile înscrise în concurs îndeamnă la meditaţie profundă. Şi-a exprimat speranţa că îi va influenţa în mod pozitiv pe cei care le privesc.

„Cred că această competiţie, prin imaginile acestea, vor ajuta oamenii să îşi găsească drumul spre Dumnezeu. În felicit pe organizatori, pe câştigători şi pe cei care au participat în competiţie. Vă doresc ca prin fotografie să vă apropiaţi de Dumezeu”.

Anunțarea premiilor a fost însoțită de vernisarea unei expoziții cu cele mai bune lucrări din concurs. Acestea pot fi văzute la Catedrala Ortodoxă Sf. Nicolae din Bialystok.

Foto credit: Captură video OrthPhoto Awards Ceremony

Comentarii Facebook


Știri recente