Traducerea în limba chineză a „Proloagelor” de la Ohrida ale Sfântului Nicolae Velimirovici de Zica

Credincioșii ortodocși din China vor putea citi, în limba chineză, „Proloagele” de la Ohrida ale Sfântului Nicolae Velimirovici de Zica. Proiectul a fost inițiat de Consiliul „Ordinul Sfântului Ignatie” al Antiohiei care a aprobat continuarea și finanțarea misiunii Frăției Ortodoxe a „Tuturor Sfinților” din China, în scopul sprijinirii operei de traducere și publicare în limba chineză a colecției „Viețile Sfinților”, informează Radio TRINITAS. Lucrarea va avea un adaos suplimentar care cuprinde viețile sfinților preluate din alte sinaxare.

Donația oferită, recent, în valoare de 3 000 de dolari, „vine într-un moment critic, când, după succesul volumului inaugural pentru luna ianuarie, eforturile Frăției Ortodoxe din China trebuiau încurajate”, au subliniat reprezentanții Consiliului „Ordinul Sfântului Ignatie” al Antiohiei.

Potrivit acestora, devine posibilă, astfel, continuarea acestei importante lucrări misionare, „atât de necesară pentru hrana spirituală a credincioșilor Bisericii Ortodoxe din China”.

Comentarii Facebook


Știri recente