Varianta germană a cărții „Spovedanie și comuniune” a Mitropolitului Andrei al Clujului a fost lansată în România

Cartea „Spovedanie și comuniune” a Mitropolitului Andrei al Clujului a fost tradusă în limba germană de preotul evanghelic dr. Jürgen Henkel. Volumul a fost prezentat în Muzeul Mitropoliei Clujului.

La evenimentul de marți au participat academicianul Emil Burzo, președintele onorific al Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române, oficialități locale, profesori, clerici, studenți și elevi.

În cadrul serii, Episcopul vicar Benedict Bistrițeanul al Arhiepiscopiei Clujului a susținut o alocuțiune despre cartea tradusă în germană.

„Această carte nu este ușor de parcurs pentru citările multe, însă este la îndemână tocmai pentru structura aceasta clară și când stai cu cartea în față intuiești ceea ce urmează pentru că vine de la sine. E partea care face din ea nu doar un manual de școală sau un volum de cercetare, ci un volum care să te așeze și apoi să te orienteze pe drum”, a spus Preasfințitul Părinte Benedict.

Mitropolitul Andrei al Clujului a spus despre cartea sa că oferă răspunsuri la unele situații de criză duhovnicească.

„Noi, oamenii suntem tare vulnerabili și cădem în lupta cu păcatul este nevoie să fim sprijiniți. Unele feluri prin care putem depăși situațiile de criză le-am cuprins în această carte”.

„Când păcătuim, ne prăbușim și se comuniunea dintre om, semeni și Dumnezeu se strică. Când ne pocăim se reface comuniunea noastră, pocăința ar trebui să fie luată foarte în serios în aceste vremuri”.

La eveniment a participat și preotul evanghelic Jürgen Henkel care a apreciat că „aceasta carte este una dintre cele mai importante opere din teologia ortodoxă română de după 1989. A fost foarte important să facem cartea accesibilă spațiului teologic de limbă germană”.

Lansarea de carte s-a încheiat cu un moment muzical susținut de corul de cameră „Psalmodia Transilvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Cartea „Spovedanie și comuniune” a Mitropolitului Andrei al Clujului a fost tradusă în limba engleză în anul 2012. Traducerea în limba germană are la bază ediția în limba engleză. Cartea a fost lansată în spațiul german în anul 2021.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente