Tema „Religie și conflict. Criza refugiaților” la  Facultatea de Teologie Ortodoxă București

 „Religie și conflict. Criza refugiaților” a fost tema dezbătută la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București, marţi 12 aprilie 2016. Discuțiile din cadrul evenimentului au fost concentrate pe conflictul generat de cele trei crize europene: cea produsă de intenția Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană, criza economică și criza refugiaților.

Un subiect important al întâlnirii a fost legat de criza refugiaţilor.

”Centrul de studii, din cadrul facultății noastre, ne-a propus, astăzi, o temă extrem de interesantă, extrem de actuală, care va duce și la alte dezbateri: ne referim criza refugiaților, ne referim la ce înseamnă prezența unor persoane străine, de altă religie, din altă țară, venită din diferite motive, pe teritoriul țării noastre”, a declarat pr. lect. univ. dr., Aurel Mihai, vicar eparhial al Arhiepiscopia Bucureștilor.

De asemenea, prof. univ. dr. Tasim Gemil, de la Institutul de Turcologie şi Studii Central-Asiatice a comentat acest fenomen al „crizei refugiaţilor”.

”Este vorba de o mișcare a Asiei către Europa și aceasta este naturală, întrucât diferențele dintre cele două continente s-a accentuat foarte mult. Este vorba de o diferență economică, socială și demografică”, a adăugat invitatul.

La final, prof. univ. dr. Iulian Fota, fost consilier prezidențial pentru probleme de securitate, a spus că această situație delicată pe care o traversează Europa și nu numai, trebuie depășită prin colaborare, prin comunicare, prin înțelegere reciprocă.

Evenimentul la care au participat studenți, jurnaliști dar și cadre didactice de la mai mai multe universități din țară a fost organizat de Centrul de Studii și Documentare „Societate, Drept, Religie”, al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București.

Comentarii Facebook


Știri recente