Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare – județul Dolj și-a cinstit ocrotitorul

Spitalul de Psihiatrie din localitatea Poiana Mare, județul Dolj, și-a cinstit ocrotitorul sâmbătă, 3 mai, de praznicul Sfântului Irodion de la Lainici. Cu acest prilej, un sobor de preoți a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica ce poartă hramul „Sfântul Irodion de la Lainici”. În cadrul evenimentului religios a avut loc o procesiune cu icoana Sfântului Ocrotitor, cu plecare de la Paraclisul „Sfântul Vasile cel Mare” până la biserica spitalului, la care au participat cadre medicale, pacienți și alți credincioși, a precizat Gabriela Popescu.

„Sfântul Irodion este un model pentru noi slujitorii, pentru cadrele medicale, pacienți, pentru fiecare dintre credincioși. El a dus o cruce, și fiecare dintre noi avem de dus o cruce. Cuviosul Irodion a fost monah, a simțit această chemare să se retragă din lume, rugându-se lui Dumnezeu pentru noi toți. La fel și noi avem datoria să ne ducem crucea, așa cum ne-a lăsat-o Dumnezeu, fie că suntem sănătoși sau bolnavi, că avem multe necazuri și încercări. Iisus Hristos spune, în Sfânta Scriptură: „Cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie, acela nu este vrednic de Mine!”, a spus în cuvântul de predică părintele Tinel Dudău, slujitor în cadrul spitalului.

Sfântul Irodion de la Lainici, canonizat de Biserica Ortodoxă Română în anul 2011, a fost declarat un an mai târziu Ocrotitor al Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, cu aprobarea Consiliului de administrație al unității medicale.

Comentarii Facebook


Știri recente