Slujire arhierească în Parohia Ortodoxă Aradul Nou  

 

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului,  a săvârşit duminică, 17 aprilie 2016, Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Sf. Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei Aradul Nou, înconjurat de un sobor de preoţi. Cuvântul de învăţătură al Chiriarhului, cu titlul ,,Dragostea nedespărțită de smerenie”, a subliniat  virtuțile smereniei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, a hirotesit cu distincția de iconom stravrofor pe părintele Gabriel Cosmin Mariș consilier social al Arhiespiscopiei Aradului și slujitor al acestei biserici. Cu aceeași distincție a fost hirotesit și părintele Silviu Nicolae Faur secretar eparhial și preot slujitor la Parohia Arad – Șega I. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.După terminarea slujbei a fost sfințită icoana „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” realizată în tehnica quiling în premieră în eparhia Aradului, de copiii parohiei coordonați de părintele consilier. Această icoană a ocrotitorului acestui sfânt locaș, copie fidelă a icoanei de pe catapeteasmă, a fost oferită bisericii cu prilejul hramului ce urmează.

Tot duminică, s-a desfășurat pentru prima dată în parohie și o activitate socială prin participarea la Sfânta Liturghie a unui grup de vârstnici din cadrul Centrului pentru persoane vârstnice a Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară a Primăriei Arad. După slujbă vârstnicii au participat la o agapă frățească, anunță reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.

 

Comentarii Facebook


Știri recente