Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creştină, la Timişoara

În perioada 19-26 ianuarie 2015, se desfăşoară la Timişoara manifestările consacrate Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creştină. Evenimentul, deja tradiţional, este organizat de Bisericile creştine din întreaga lume, prin seri de rugăciune şi meditaţie creştină. Întâlnirile din acest an au ca temă textul scripturistic din Evanghelia după Ioan, capitolul 4, versetul 7. „Atunci a venit o femeie din Samaria să scoată apă. Iisus i-a zis: Dă-Mi să beau”.

Săptămâna de rugăciune de la Timişoara a debutat în acest an la Biserica Greco-Catolică „Sfântul Iosif”, din Piaţa 700 şi a reunit pe reprezentanţii bisericilor creştine din judeţul Timiş, cărora s-au alăturat delegaţii comunităţii evreieşti şi ai celei musulmane. Cuvântul de început a aparţinut preotului paroh Nicolae Ovidiu Teodorescu, gazda întâlnirii.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, împreună cu pr. Ionel Popescu, vicar eparhial şi pr. Zaharia Pereş, consilier cultural, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a adresat clericilor şi credincioşilor prezenţi un mesaj de pace, iubire şi bună înţelegere, atât de necesar bunei convieţuiri între toate cultele din această parte a ţării. „Dumnezeu să păzească ţara noastră şi credinţele noastre, să călătorim spre cer, fiecare pe cărarea lui. Avem cu toţii o candelă pe care o purtăm prin această lume întunecată până la sfârşitul acestei vieţi trecătoare de pe pământ, ca să putem ajunge la poarta raiului binecuvântării lui Dumnezeu. Rog pe Bunul Dumnezeu să reverse pacea Sa peste cetatea aceasta a Banatului în care trăim, peste ţara noastră şi peste lumea întreagă, pentru că toţi aceia în pieptul cărora bate o inimă suntem creaţi de Dumnezeu. Dumnezeu nu-şi împarte iubirea cu o măsură mai mică sau mai mare, ci pe toţi ne iubeşte la fel, aşa cum iubeşte firul de iarbă şi până la porumbelul care atinge cu aripile sale înaltul cerului. Să ne dea Dumnezeu ca din mâinile celor care suntem aici să putem semăna în acest binecuvântat ogor al Timişoarei cuvântul dulce şi sfânt al lui Domnului, care să rodească pace, iubire şi bună înţelegere. Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toţi”, a precizat Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan.

Apoi fiecare reprezentant participant a prezentat o meditaţie pe tema propusă.Întâlnirea cultelor din Timişoara a ajuns la frumoasa aniversare de 25 de ani, fiind rememoraţi şi marii iniţiatori ai acestei mişcări, din rândul cărora a făcut parte regretatul mitropolit Nicolae Corneanu.

În încheiere a fost rostită rugăciunea „Tatăl nostru” în limbile română, germană şi maghiară, apoi fiecare conducător al cultului reprezentat a rostit un mesaj de binecuvântare, nădăjduind ca mila lui Dumnezeu să se reverse asupra întregii lumi.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…