Românii le-au dăruit bulgarilor al doilea veșmânt al Sfintei Parascheva și 30 de tone de alimente

Peste 30 de tone de alimente și un veșmânt care a acoperit pentru o perioadă moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași au ajuns vineri la Ruse, în Bulgaria, aduse de reprezentanții și voluntarii mai multor asociații românești.

Actul de donație al veșmântului sfintei este semnat de Părintele Mitropolit Teofan, iar recepția odorului a fost făcută de Părintele Mitropolit Naum de Ruse în cadrul unui scurt ceremonial de predare organizat la vamă.

Veșmântul a fost purtat în procesiune la Mănăstirea Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou din Basarabi. De acolo, racla cu odorul urmează să ajungă la Mănăstirea Kopriveț din Biala, Bulgaria, locaș ocrotit de Sf. Cuv. Parascheva.

În urmă cu doi ani, românii au mai dăruit un veșmânt al sfintei pentru biserica ei din Ruse.

„Îmi exprim recunoștința față de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea lui să primim încă o dată veșmântul care a acoperit trupul neputrezit al cuvioasei maicii noastre Parascheva – Petka. Sfânta Parascheva este deosebit de cunoscută în Bulgaria, pentru că într-o perioadă moaștele ei au stat în orașele Târnovo și Vidin”, a spus Mitropolitul Naum de Ruse.

Ierarhul bulgar a mai transmis mulțumirile sale și mitropoliților Moldovei și Ardealului.

Arhim. Antim Manuilov, Vicar administrativ al Mitropoliei de Vidin, a mulțumit pentru alimentele primite. „Este cunoscut că nordul Bulgariei, în special eparhia de Vidin, este o regiune deosebit de săracă”, a spus el.

Darurile au fost însoțite de voluntari paramedici din cadrul Sindicatului Liber 2015 RAT Brașov, de președintele Federației Transportatorilor și Serviciilor Publice din România, Ion Zbârnea, și de membri ai Ordinului Militar „Sf. Maria” Creștin Ortodox, condus de Liviu Pandele.

Alimentele au fost transportate cu mașinile Federației Transportatorilor și Serviciilor Publice din România, care a sponsorizat achiziționarea lor împreună cu Asociația Culturală „Aurel A. Mureșianu” din Brașov.

Ajutoarele au pecat în seara de vineri către familiile mixte româno-bulgare din regiunile Ruse și Vidin, care au posibilități materiale foarte reduse.

Foto credit: Ruse Media

Comentarii Facebook


Știri recente