Patriarhul Daniel a prezidat ședința Adunării Eparhiale. În 2017 s-au acordat aproape 7 milioane lei pentru ajutoare materiale și financiare

În Arhiepiscopia Bucureștilor, ‘valoarea totală a ajutoarelor materiale şi financiare acordate în anul 2017 a fost de 6.747.124,08 lei’, a menționat sâmbătă Patriarhul Daniel în timpul desfășurării ședinței Adunării Eparhiale.

Patriarhul a explicat în Sala Sfântului Sinod din Reședința Patriarhală că fondurile au fost direcționate pentru instituții și programe filantropice ‘deja existente’, dar și pentru unele noi ‘adresate categoriilor sociale defavorizate’.

‘În anul 2017 au fost inițiate mai multe proiecte de infrastructură socială, aflate în diverse faze de realizare, între care amintim pe cele mai importante: o cantină socială și un serviciu de îngrijire la domiciliu în orașul Ploiești și un centru de zi pentru persoanele cu deficiențe de auz în București’, a spus Preafericirea Sa.

În timpul ședinței de sâmbătă, în prezența membrilor Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureștilor, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a făcut o prezentare sintetică a activităților desfășurate anul trecut.
Filantropia Bisericii | Patriarhia.ro

Cu privire la suma totală cheltuită, Părintele Patriarh a atras atenția că aceasta nu include și activitățile caritabile oferite ocazional și tradițional de parohii și mănăstiri pentru cei bolnavi și săraci. Acestea ‘nu au fost cuantificate financiar şi ca atare nici raportate Centrului eparhial și, desigur, nici ajutoarele materiale acordate persoanelor defavorizate prin Programul «Masa bucuriei» al Patriarhiei Române’.

La final, Patriarhul și-a exprimat gratitudinea față de persoanele care au susținut Eparhia în demersurile sale misionare.

‘Mulțumim tuturor persoanelor care, prin cuvânt și faptă, au sprijinit Arhiepiscopia Bucureștilor în multiplele sale activități desfășurate în anul 2017 și ne rugăm Domnului Iisus Hristos să binecuvânteze și să sporească lucrarea Bisericii spre slava Preasfintei Treimi și binele poporului român’, a spus Preafericirea Sa.

Lucrările ședinței Adunării Eparhiale au fost precedate de o slujbă de Te-Deum oficiată de PS Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni.

Foto Credit: Mihnea Păduraru / Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente