La 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie, Biserica Sf. Nicolae este aproape finalizată / A fost iluminată în memoria victimelor

Biserica ortodoxă Sfântul Nicolae din New York, construită în proximitatea locului atentatelor din 11 septembrie 2001, este aproape finalizată. La împlinirea a 20 de ani de la tragicul eveniment, lăcaşul de cult a fost iluminat în memoria celor 3000 de persoane care şi-au pierdut viaţa în timpul atentatelor.

Înaltpreasfinţitul Părinte Elpidofor, Arhiepiscopul Ortodox Grec al Americii, a oficiat vineri o slujbă de pomenire pentru victimele tragediei. informează Arhiepiscopia.

 

Pe lângă Turnurile Gemene, numeroase alte clădiri din zona World Trade Center au fost distruse sau grav avariate, în urma atentatelor din 11 septembrie 2001. Printre acestea s-a aflat şi Biserica ortodoxă greacă Sfântul Nicolae, care funcţiona într-o clădire achiziţionată prin implicarea imigranţilor greci. Clădirea a avut rol de tavernă la începutul anilor 1900.

Noul lăcaş de cult este construit la aproximativ 50 de metri faţă de amplasamentul bisericii distruse în 2001. Piatra de temelie a fost aşezată în 2014, iar construcţia lăcaşului de cult a început în anul 2015.

Biserica este proiectată de arhitectul spaniol Santiago Calatrava.

Foto credit: Twitter/Jeremy Campbell

Comentarii Facebook


Știri recente