Învierea Domnului la Beirut

În perioada 18-22 aprilie 2014 Părintele Gheorghe Costea, preotul comunității creștin-ortodoxe române din Siria și Liban, a mers la Beirut spre a oferi asistență religioasă credincioșilor români din cele două țări. Din cauza războiului civil din Siria părintele nu a putut ajunge și la Damasc spre a oferi lumina pascală și credincioșilor români din Siria, care încă mai sunt în această țară.

Slujba Prohodului a fost oficiata la Biserica „Sf. Gheorghe” din cadrul Spitalului Grec-Ortodox „Sf. Gheorghe” din cartierul Ashrafiye împreună cu Pr. Paroh Iustinos Dib și Pr. Marcu, după cum a precizat Pr. Gheorghe Costea, preotul comunității creștin-ortodoxe române din Siria.

Slujba de Înviere a fost oficiată de asemenea la Biserica „Sfântul Gheorghe”. La slujba au participat aproximativ 60 – 70 de persoane. De asemenea, au participat la Sfânta Liturghie de Învierea Domnului și Excelența Sa, dl. Victor Mircea, Ambasadorul României la Beirut și dl. Constantin Bulearca, consulul Ambasadei României, precum și dl. Dr. Melhem Saber, președintele Asociației România-Levant (Asociația românilor din Liban). La sfârșitul slujbei fiecare credincios prezent a primit o iconiță, o Pastorală de Sfintele Paști și o carte de rugăciuni, oferite prin grija Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

Luni, 21 aprilie 2014, Pr. Gheorghe a participat la slujba arhierească oficiată de I.P.S. Efrem Mitropolit de Tripoli și de P.S. Ghattas Hazim, starețul Mănăstirii Ortodoxe închinate Fecioarei Maria din Balamand; la slujbă a participat și noul decan al Facultății de Teologie de la Balamand, Pr. Porfirie. Slujba a fost oficiată în biserica Mănăstirii Fecioarei Maria din cadrul Institutului Teologic de la Balamand, reședința P.F. Ioan X Yazigi, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient în Liban. Părintele a oferit Preasfințitului Ghattas câteva cărți oferite prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Totodată, la finalul slujbei, în cadrul Vecerniei celei de a doua Învieri, care în Liban se oficiază după Sfânta Liturghie din a doua zi de Pasti, a fost citită și Sfânta Evanghelie în limba română.

Comentarii Facebook


Știri recente