Hramul Mănăstirii gorjene Cămărășeasca

Soborul Sfântului Ioan Botezătorul a fost cinstit și de monahiile mănăstirii gorjene Cămărășeasca. Sărbătoarea de hram a început din seara zilei de duminică, 6 ianuarie, prin slujba Privegherii, și a continuat a doua zi cu Sfânta Liturghie.

Cinstitul așezământ monahal a fost ridicat în jurul anului 1780 de boierii gorjeni Cămărășescu, pe malul drept al râului Gilort, la nord-est de orașul Târgu Cărbunești. Sfântul lăcaș a servit deseori, de-a lungul istoriei, drept cetate de apărare contra cotropitorilor și ca loc de refugiu, atunci când regiunea era atacată de turci și haiduci. Mănăstirea a fost desființată de regimul comunist și transformată în adăpost pentru vite și apoi în sediu CAP. Abia în anul 1994, cu încuviințarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și cu binecuvântarea mitropolitului Nestor Vornicescu a fost reînființată și așezată sub hramul Sfântului Ioan Botezătorul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…