Copiii Parohiei Gherghiceanu din Capitală se pregătesc pentru Sfintele Paști

În această săptămână elevii claselor primare și gimnaziale de la școlile din Parohia Sfinții Voievozi – Gherghiceanu din Capitală merg, însoțiți de părinți și profesori, pentru a se spovedi și împărtăși în biserica parohială.

În 12 aprilie 2016, 125 de școlari au primit Sfânta Împărtășanie, iar în zilele următoare sunt așteptați la biserică peste 600 de elevi de la școlile nr. 4, nr. 51 și Liceul Sfântul Pantelimon, precum și copii de la Grădinița Castel.

„Faptul că mulți dintre părinți conștientizează importanța prezenței lui Dumnezeu în viața copiilor și insuflă acestora dragostea de Dumnezeu în sânul familiei este un semn de trăire creștinească autentică. Tot așa și în școală, profesorii de religie inspiră celor mici cunoștințele religioase spre îmbogățirea spirituală și morală a celor tineri. Pentru copii, chemarea lui Dumnezeu este permanentă așa cum este de altfel pentru fiecare om în parte, întrucât cu toții suntem copiii lui Dumnezeu prin actul creației și al iubirii neîncetate pe care Părintele ceresc o revarsă către lume. În Familie, copilul se naște și crește cu Dumnezeu, în Școală, copilul învață despre Dumnezeu, iar în Biserică, copilul se unește cu Dumnezeu prin Sfintele Taine. Să îndreptăm pașii copiilor noștri spre Dumnezeu care este iubire!”, ne-a declarat părintele Alexandru Gheorghiu, slujitor al Bisericii Sfinții Voievozi – Gherghiceanu.

Comentarii Facebook


Știri recente