Concurs de traducere din textele patristice

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București s-a desfășurat, sâmbăta aceasta, cea de-a V-a ediție a Concursului de traducere a textului Patristic „Dumitru Fecioru”. Competiția, organizată de Departamentul de Teologie Istorică, Biblică și Filologie al Facultății, s-a desfășurat pe două secțiuni: limba greacă și limba latină. Concursul s-a adresat atât studenților de la nivelul de Licență, cât și de la Master.

„Anul acesta, în semn de omagiu pentru Sfântul Împărat Constantin cel Mare pe care Dumnezeu l-a ales acum 1700 de ani să fie cel care a eliberat creștinismul de sub jugul prigoanelor, alături de mama sa Sfânta Împărăteasă Elena, am decis și noi să alegem ca tematică texte care să fie legate într-un fel sau altul legate de acest eveniment jubiliar. Varianta extrasă de unul dintre participanți pentru secțiunea de limbă greacă a fost din viața lui Constantin cel Mare a lui Eusebiu de Cezareea. Avem între 10 și 15 participanți în funcție de secțiune. Lucrările sunt corectate de corpul profesoral al Facultății de Teologie Ortodoxă, profesori de greacă și latină, iar rezultate le vom afișa între 21 și 24 mai”, a declarat pentru TRINITAS TV Lect. Dr. Octavian Gordon de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

La următoarele ediții ale Concursului vor putea participa și studenți și masteranzi de la alte facultăți, nu numai de la cele cu profil teologic.

Comentarii Facebook


Știri recente