Arhiepiscopia Romanului vrea să creeze o platformă interactivă pentru a gestiona cazarea refugiaților ucraineni

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a lansat Programul „Împreună pentru Ucraina”, prin care își propune sprijinirea refugiaților ucraineni care trec prin Vama Siret, precum și a persoanelor refugiate în Republica Moldova. Unul din obiectivele programului este de a crea o platformă interactivă pentru completarea în timp real a situației spațiilor de cazare.

Programul Umanitar „Împreună pentru Ucraina” are trei obiective principale, și anume:

  • Colectarea și oferirea de alimente neperisabile și produse sanitare și de igienă, articole de îmbrăcăminte noi, lapte praf și scutece pentru persoanele care intră pe teritoriul României din Ucraina.
  • Dispunerea de spații de cazare în protopopiatele din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului
  • Generarea unei platforme interactive pentru a completa în timp real situația spațiilor de cazare

În cadrul acestui program, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a colectat și a trimis către centrul social al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților 22 de tone de alimente, ce urmează să fie împărțite în Vama Siret.

Totodată, se pregătește un al doilea transport de ajutoare, aproximativ 20 de tone, provenite din cadrul ONG-urilor, a parohiilor și a sponsorilor.

Prin acest program, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului își propune ajutorarea a peste 2000 de refugiați. De asemenea, la nivel eparhial vor fi puse la dispoziție aproximativ 500 de locuri de cazare.

În protopopiatele Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului are loc zilnic o campanie de colectare de ajutoare, ce constau în alimente neperisabile, produse de igienă și articole vestimentare. Cei care doresc să ajute financiar o pot face prin donații în conturile Eparhiei cu mențiunea „Sprijin refugiați Ucraina”, în următoarele conturi:

RO02 RNCB 0198 0033 1826 0001 (lei)

RO12 RNCB 0198 0033 1826 0015 (euro)

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților / Irina Ursachi

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente