Duminica Lăsatului secului pentru Posul Sfintelor Paști, la Oslo, Norvegia

Duminică, 2 martie 2014 Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Sfânta Liturghie în parohia românească din Oslo, fiind înconjurat de părintele paroh Marius Alin Țeican și de diaconul Sorin Sîplăcan. Alături de credincioși, a fost prezent la slujbă Excelența Sa domnul Daniel Ioniță, Ambasadorul României în Regatul Norvegiei.

În cuvântul de învățătură, potrivit episcopiascandinavia.se, Preasfințitul Macarie s-a referit la importanța postului în viața duhovnicească, îndemnându-i pe credincioși să înceapă buna nevoință în urcușul spre Înviere, să-și spovedească păcatele și să se cuminece cu Sfintele Taine. Postul nu este un scop în sine, a mai spus ierarhul, ci este un mijloc spre unirea noastră cu Hristos.

La finalul Liturghiei, Preasfințitul Macarie a săvârșit Taina Sfântului Botez pruncului David, primul copil în familia unor tineri râvnitori din parohia românească din Oslo.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…