Prezență arhierească în Parohia Valea Drăganului, Protopopiatul Huedin

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 16 februarie 2014, în Duminica a 34-a după Rusalii, numită și Duminica întoarcerii Fiului risipitor.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost prezent astăzi în Parohia ortodoxă Valea Drăganului, Protopopiatul Huedin. Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, alături de Înaltpreasfinția Sa slujind un sobor de preoți și diaconi, după cum informează site-ul radiorenasterea.ro.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenți despre pocăință, unul din subiectele principale ale evangheliei întoarcerii Fiului risipitor și o virtute extrem de importantă pentru mântuire. De asemenea ierarhul a accentuat importanța spovedaniei, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în perioada Triodului, într-un moment în care Biserica se pregătește să intre în Postul Paștelui.

Pe durata Sfintei Liturghii au fost oficiate și două hirotonii, întru preot și diacon. La finalul slujbei, ÎPS Andrei i-a acordat preotului paroh Valentin Abrudan diplomă de aleasă cinstire, în semn de apreciere față de realizările avute de-a lungul timpului. Totodată, ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare a casei parohiale, ca urmare a lucrărilor de renovare efectuate în ultimul timp.

Parohia Valea Drăganului se află la poalele masivului muntos Vlădeasa și este cunoscută drept o veche vatră de credință și tradiție ortodoxă. Biserica a fost ridicată între anii 1972 – 1982 și a fost sfințită de ÎPS Teofil Herineanu.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…