Prezență arhierească în Parohia Valea Drăganului, Protopopiatul Huedin

Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 16 februarie 2014, în Duminica a 34-a după Rusalii, numită și Duminica întoarcerii Fiului risipitor.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a fost prezent astăzi în Parohia ortodoxă Valea Drăganului, Protopopiatul Huedin. Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, alături de Înaltpreasfinția Sa slujind un sobor de preoți și diaconi, după cum informează site-ul radiorenasterea.ro.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenți despre pocăință, unul din subiectele principale ale evangheliei întoarcerii Fiului risipitor și o virtute extrem de importantă pentru mântuire. De asemenea ierarhul a accentuat importanța spovedaniei, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în perioada Triodului, într-un moment în care Biserica se pregătește să intre în Postul Paștelui.

Pe durata Sfintei Liturghii au fost oficiate și două hirotonii, întru preot și diacon. La finalul slujbei, ÎPS Andrei i-a acordat preotului paroh Valentin Abrudan diplomă de aleasă cinstire, în semn de apreciere față de realizările avute de-a lungul timpului. Totodată, ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare a casei parohiale, ca urmare a lucrărilor de renovare efectuate în ultimul timp.

Parohia Valea Drăganului se află la poalele masivului muntos Vlădeasa și este cunoscută drept o veche vatră de credință și tradiție ortodoxă. Biserica a fost ridicată între anii 1972 – 1982 și a fost sfințită de ÎPS Teofil Herineanu.

Comentarii Facebook


Știri recente