Hram la Parohia Sasca Mică – Suceava

Aproape de Târgul Fălticenilor, în satul Sasca Mică, credincioșii ortodocși și-au sărbătorit vineri, 30 august 2013, ocrotitorul bisericii parohiale, pe Sfântul Ierarh Alexandru, Patriarhul Constantinopolului. La slujba hramului au participat și numeroase persoane cu dizabilități, de la spitalul din localitate, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Manifestările dedicate hramului Bisericii din Sasca Mică au început joi seara, cu slujba Vecerniei, ce a fost oficiată de un sobor de preoți. În cadrul slujbei, părintele Ioan Gușă, de la parohia Baia III, a rostit un cuvânt de învățătură și a adus spre închinare, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Arhiepiscop Pimen, o raclă cu veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași.

Vineri, 30 august, s-a săvârșit Utrenia, Acatistul și Sfânta Liturghie, în cinstea Sfântului Ierarh Alexandru, ocrotitorul spiritual al parohiei, după care s-a oficiat parastasul pentru ctitorii și strămoșii satului. La final, pr. paroh Daniel Bălan a mulțumit tuturor celor prezenți, pentru că au găsit timp să vină și să se roage în comuniune, sub patronajul și ocrotirea Sfântului Ierarh Alexandru, un model de slujire pentru sacerdoții altarului, dar și un model de apărare a dreptei credințe. La eveniment au participat și autoritățile locale, în frunte cu domnul Gheorghe Fron, primarul comunei Cornu Luncii, care este și principalul binefăcător al procesului de restaurare a bisericii din Sasca Mică.

La final, toți cei prezenți au participat la o agapă binecuvântată, oferită de enoriașii parohiei.

Biserica din Sasca Mică a fost construită pe moșia familiei Sturza și datează din anul 1852. Astăzi, prin strădania părintelui Daniel Bălan și a unor binefăcători, lăcașul de cult se află într-un amplu proces de reabilitare. Pe teritoriul parohiei se află unul dintre cele mai dezvoltate spitale pentru persoanele cu dizabilități, părintele Daniel Bălan oferind asistență pastorală și acestor persoane, greu încercate.

Comentarii Facebook


Știri recente