Filantropia săptămânii: Teologii bucureșteni au strâns 26.000 lei pentru o fetiță bolnavă

A doua săptămână de după Paști se încheie cu un exemplu de filantropie de la teologii bucureșteni.

În urma unui concert caritabil, Asociația Studenților Teologi Ortodocși din București (ASTO) a oferit suma de 26.000 lei pentru tratamentul unei fetițe în vârstă de trei ani, cu o malformație congenitală manifestată prin dezvoltarea incompletă a membrelor.

Concertul „Pași în lumina Învierii” a avut loc joi seară la Biserica „Sf. Elefterie”-Nou, Paraclis Patriarhal. Alături de corul ASTO, au susținut această cauză Grupul psaltic de copii „Tronos Junior”, Corul de copii și tineret „Symbol – Jean Lupu” și Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale.

Beneficiara se numește Ana Elena Afrăsine.

„Aflându-ne aproape de prăznuirea Sf. Împărați Constantin și Elena, iată că am reușit să îi pregătim micuței un dar atât de necesar, pe lângă cele pe care le va primi de acum înainte”, a transmis ASTO pe pagina oficială de Facebook.

Voluntarii ASTO organizează anual câte două concerte cu scop caritativ, unul în apropiere de Paști și altul în preajma Crăciunului.


Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) îi reprezintă pe studenți în relația cu facultatea și cu universitatea asigurându-se că interesele și drepturile lor sunt promovate și respectate. ASTO se implică și în activitățile Patriarhiei Române sau ale Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum: Festivalul-Concurs „Lăudați pe Domnul!”, „Gala magazin Trinitas TV”, „Pelerinajul Sfântului Dimitrie”, Concertul „Răsăritul cel de Sus”, „ITO” ș.a.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.

Vezi și O săptămână de post și filantropie: Repere

Foto reprezentativă: Ziarul Lumina / Mircea Popa


Știri recente