Cum îi ajută ASTO pe studenți. De ce să te înscrii

Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București (FTOUB) face înscrieri. Termenul limită este 1 decembrie 2021.

Reprezentanții ASTO ne-au spus că organizația lor este ca un frate pentru studentul teolog din București.

Asociația îi reprezintă pe studenți în relația cu facultatea și cu universitatea asigurându-se că interesele și drepturile lor sunt promovate și respectate.

De ce să te înscrii

Pe lângă socializare și amintiri, voluntarul ASTO acumulează multă experiență, nu doar o carte de vizită sau un rând în CV. Asociația organizează activități de natură culturală, social-filantropică sau educațională:

  • Concerte cu scop caritativ: „După datini, colindăm!”, „Pași spre lumina Învierii”.
  • Concursuri de șah.
  • Donare de sânge.
  • Pelerinaje educaționale: „Istoria și Geografia Mântuirii”.
  • „Flori pentru mămici” (acțiune de 8 martie în maternități).
  • „Vino iar, copilărie!” (acțiune de 1 iunie la centre sociale pentru copii).
  • Tabere de formare: „Studenți în formare”, „Sesiunea de comunicări științifice pentru studenți și masteranzi: Teologie și Identitate”, „Sesiunea de comunicări științifice a Școlii doctorale Dumitru Stăniloae”.
  • Privegheri la paraclisul „Sf. Ecaterina”.

Multe proiecte au fost diminuate din cauza restricțiilor sanitare, dar studenții lucrează la adaptarea evenimentelor la condițiile actuale.

ASTO se implică și în activitățile Patriarhiei Române sau ale Arhiepiscopiei Bucureștilor. Exemple: Festivalul-Concurs „Lăudați pe Domnul!”, „Gala magazin Trinitas TV”, „Pelerinajul Sfântului Dimitrie”, Concertul „Răsăritul cel de Sus”, „ITO”, „Vizita Papei”, „Sfințirea Catedralei Naționale” etc.

Studenții teologi se implică și în activități ale Uniunii Studenților Români, ale Asociației Studenților din Universitatea București, sau ale Primăriei Capitalei.

Vezi mai multe exemple pe pagina de Facebook a asociației.

Înscrierile au loc în perioada 22.11.2021-01.12.2021 și se adresează doar studenților Facultății de Teologie din București. Prima fază pentru înscriere este completarea acestui formular.

Foto credit: ASTO

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…