A început Masterclass-ul de cânt bizantin de la Iași

Deschiderea Masterclass-ului internațional de cânt bizantin de la Iași a avut loc luni dimineață în sala „Iustin Moisescu” a Centrului Mitropolitan.

Ediția de anul acesta este dedicată anului comemorativ al psalților și cântăreților bisericești, avându-i invitați pe unii dintre cei mai importanți interpreți și cercetători ai muzicii psaltice.

La festivitatea de deschiderea au participat lectorul Adrian Sârbu, director artistic al Masterclass-ului de cânt bizantin, Pr. Constantin Sturzu, Marilyn Accaoui Leignel, prof. dr. Georgios Konstantinou, Zamfira Irina Bucescu-Dănilă și Panagiotis Neochoritis.

Directorul artistic a prezentat invitații speciali, programul cursurilor și al slujbelor pentru zilele care urmează.

Masterclass-ul de cânt bizantin de la Iași se desfășoară atât în format fizic cât și în format online unde s-au înscris aproximativ 140 de persoane.

Evenimentul, ajuns la a 16 – a ediție, se va încheia cu Concertul de Muzică Psaltică „Cel ce vrea să învețe musichie”, care va avea loc pe 14 iulie, la ora 19:30, în Catedrala Mitropolitană din Iași.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…