Amara: Biserica Sf. Nicolae a primit moaștele ocrotitorului ei spiritual

Biserica parohiei „Sfântul Nicolae” din Amara, județul Ialomița, a primit marți, 04 mai 2021, un fragment din cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

La solicitarea credincioșilor din comunitate, Preasfințitul Părinte Vincențiu a acordat binecuvântare ca parohia să primească un fragment din sfintele moaște ale marelui ierarh, informează Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Racla a fost așezată în biserică în a treia zi de Paști la slujba Sfintei Liturghii, de către Arhimandritul Rafail Mîț, vicar eparhial.

Parohia a pregătit un un baldachin special unde pot fi cinstite sfintele moaște. ©Episcopia Sloboziei și Călărașilor

În cuvântul adresat credincioșilor cu acest prilej, părintele vicar eparhial a transmis binecuvântarea Episcopului Vincențiu.

Părintele și-a exprimat speranța că sfântul ocrotitor, prezent de acum în biserică și prin sfintele sale moaște, va reprezenta „un sprijin pentru cei în nevoi, o binecuvântare pentru toți credincioșii și o întărire în misiunea și proiectele inițiate în parohie”.

©Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Sfântul Nicolae este considerat ocrotitor al căsniciei și al copiilor, al săracilor, prizonierilor, precum și al comercianților și marinarilor.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente

Programul slujirii ierarhilor de Izvorul Tămăduirii

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române vor sluji după următorul program, transmis de eparhii prin intermediul Radio Trinitas. Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Efrem,…