Amara: Biserica Sf. Nicolae a primit moaștele ocrotitorului ei spiritual

Biserica parohiei „Sfântul Nicolae” din Amara, județul Ialomița, a primit marți, 04 mai 2021, un fragment din cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

La solicitarea credincioșilor din comunitate, Preasfințitul Părinte Vincențiu a acordat binecuvântare ca parohia să primească un fragment din sfintele moaște ale marelui ierarh, informează Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Racla a fost așezată în biserică în a treia zi de Paști la slujba Sfintei Liturghii, de către Arhimandritul Rafail Mîț, vicar eparhial.

Parohia a pregătit un un baldachin special unde pot fi cinstite sfintele moaște. ©Episcopia Sloboziei și Călărașilor

În cuvântul adresat credincioșilor cu acest prilej, părintele vicar eparhial a transmis binecuvântarea Episcopului Vincențiu.

Părintele și-a exprimat speranța că sfântul ocrotitor, prezent de acum în biserică și prin sfintele sale moaște, va reprezenta „un sprijin pentru cei în nevoi, o binecuvântare pentru toți credincioșii și o întărire în misiunea și proiectele inițiate în parohie”.

©Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Sfântul Nicolae este considerat ocrotitor al căsniciei și al copiilor, al săracilor, prizonierilor, precum și al comercianților și marinarilor.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente