Ziarul Lumina pregăteşte o ediţie naţională extinsă

Conducerea „Ziarului Lumina” s-a întâlnit vineri cu delegaţii centrelor mitropolitane din ţară pentru a discuta despre modalităţi practice de unificare a ediţiilor regionale într-o ediţie naţională extinsă.

Întâlnirea din 5 iulie a avut loc la Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce” din cadrul mănăstirii prahovene „Înălţarea Sfintei Cruci”-Caraiman, informează Ziarul Lumina.

Părintele consilier patriarhal Nicolae Dascălu, directorul Publicaţiilor LUMINA, a făcut o prezentare a principalelor etape din istoria ziarului, precum şi a perspectivelor de dezvoltare.

De asemenea, a evidenţiat necesitatea şi utilitatea acestui demers al integrării ediţiilor regionale într-o ediţie naţională unitară, astfel încât toţi cititorii să fie informaţi despre evenimentele din cuprinsul Patriarhiei Române.

Părintele Nicolae Dascălu a afirmat că „publicaţia scrisă nu este cel mai modern mijloc de împărtăşire a informaţiilor”, însă a explicat că Ziarul Lumina „are o dimensiune misionară, dar şi una care inspiră respect, spirit misionar şi îndeamnă la dragoste frăţească”.

„Din practică se constată că presa scrisă, deşi nu mai are acelaşi impact major, înregistrându-se o audienţă mai modestă, reprezintă o resursă mai sigură pentru generaţiile viitoare”.

„Într-o lume în care ştirile au caracter volatil, contradictoriu, «Ziarul Lumina» îşi propune să fie un rezervor care adună în sine, prin arhiva sa, informaţii importante din Patriarhia Română, un martor fidel al evenimentelor marcante”, a precizat Nicolae Dascălu.

Elena Gabriela Zamora, Redactor responsabil Ziarul Lumina, a prezentat proiectul de structură editorială pentru ediţia unificată de 16 pagini a „Ziarului Lumina”, iar editorul coordonator al ediţiei online, Nicoleta Olaru, a vorbit despre noua pagină de internet a ziarului, o ediţie unitară în mediul virtual.

În partea a doua a întâlnirii, în cadrul unui atelier de lucru, au fost discutate aspecte practice privind cooperarea dintre redacţia „Ziarului Lumina” şi centrele eparhiale, din perspectiva ediţiei unitare.

Totodată au fost discutate aspecte practice privind metodologia de lucru, relaţia dintre centrele eparhiale şi angajaţii cotidianului.

Foto credit: Ziarul Lumina/Bogdan Zamfirescu

Comentarii Facebook


Știri recente