IPS Ioan despre Sfântul Vasile: Nimeni nu a avut atâta purtare de grijă faţă de semeni cum a avut el

IPS Ioan - liturghie în prima zi a anului

În omilia de la prima liturghie din anul 2018, Mitropolitul Banatului le-a vorbit credincioşilor timişoreni despre personalitatea extraordinară a Sfântului Vasile cel Mare. „Mare teolog”, „om plin de harul Lui Dumnezeu” şi „mare milostiv” au fost apelativele pe care Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan le-a adresat Arhiepiscopului Cezareei Capadociei.

Nimeni de la Hristos până la Sfântul Vasile nu a făcut atâta milostenie, nimeni nu a avut atâta purtare de grijă faţă de semeni cum a avut el, a spus IPS Ioan.

După ce în noaptea dintre ani Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a oficiat Slujba Acatistului Mântuitorului însoţit de rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an, în ziua Sfântului Vasile ierarhul a liturghisit în catedrala din Timişoara.

După slujbă, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenţi o omilie despre importanța praznicului, evidențiind faptul că „Fiul lui Dumnezeu, în marea Sa iubire de oameni, se face om, arătând-se prunc sub lege, ca să-l restaureze pe omul călcător de lege și să-i deschidă perspectiva îndumnezeirii și a Împărăției luminii neînserate”.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit şi despre viața și faptele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, „apărătorul dreptei credințe, într-un timp în care ereziile trinitare divizau unitatea Bisericii lui Hristos”.

Cu prilejul începutului anului nou civil, Întâistătătorul Mitropoliei Banatului a transmis credincioșilor bănățeni urări de sănătate și un an roditor în ceea ce privește săvârșirea faptelor bineplăcute lui Dumnezeu.

Foto credit: Arhiepiscopia Timişoarei

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…