IPS Ioan despre Sfântul Vasile: Nimeni nu a avut atâta purtare de grijă faţă de semeni cum a avut el

IPS Ioan - liturghie în prima zi a anului

În omilia de la prima liturghie din anul 2018, Mitropolitul Banatului le-a vorbit credincioşilor timişoreni despre personalitatea extraordinară a Sfântului Vasile cel Mare. „Mare teolog”, „om plin de harul Lui Dumnezeu” şi „mare milostiv” au fost apelativele pe care Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan le-a adresat Arhiepiscopului Cezareei Capadociei.

Nimeni de la Hristos până la Sfântul Vasile nu a făcut atâta milostenie, nimeni nu a avut atâta purtare de grijă faţă de semeni cum a avut el, a spus IPS Ioan.

După ce în noaptea dintre ani Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a oficiat Slujba Acatistului Mântuitorului însoţit de rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an, în ziua Sfântului Vasile ierarhul a liturghisit în catedrala din Timişoara.

După slujbă, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenţi o omilie despre importanța praznicului, evidențiind faptul că „Fiul lui Dumnezeu, în marea Sa iubire de oameni, se face om, arătând-se prunc sub lege, ca să-l restaureze pe omul călcător de lege și să-i deschidă perspectiva îndumnezeirii și a Împărăției luminii neînserate”.

De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit şi despre viața și faptele Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, „apărătorul dreptei credințe, într-un timp în care ereziile trinitare divizau unitatea Bisericii lui Hristos”.

Cu prilejul începutului anului nou civil, Întâistătătorul Mitropoliei Banatului a transmis credincioșilor bănățeni urări de sănătate și un an roditor în ceea ce privește săvârșirea faptelor bineplăcute lui Dumnezeu.

Foto credit: Arhiepiscopia Timişoarei

Comentarii Facebook


Știri recente