PS Lucian a binecuvântat lucrările efectuate la biserica Parohiei Vrani. Lăcașul de cult a fost construit în anul 1808

Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat în data de 9 iulie 2017 slujba de resfințire a bisericii din Parohia Vrani. Lăcașul de cult a fost târnosit (sfințit) de Episcopul Ștefan Popovici al Vârșețului și Caransebeșului acum 173 de ani.

În cadrul lucrărilor efectuate, lăcașul de cult a fost renovat și înfrumusețat atât la exterior, cât și la interior, în special la sfântul altar, a precizat diacon Pavel Canea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

După slujba de binecuvântare, Episcopul Caransebeșului a rostit un cuvânt de învățătură. Apoi, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Înaintașii noștrii au ctitorit această monumentală biserică. Noi suntem datori s-o conservăm și să păstrăm toate aceste odoare sfinte pe care le-am primit în dar de la moșii și strămoșii noștri. Mă bucur foarte mult că un preot tânăr a reușit împreună cu bunii săi credincioși într-un timp foarte scurt să înfrumusețeze, să împodobească și să renoveze în exterior și interior această biserică veche, din secolul al 19-lea, a precizat Preasfinția Sa.

La final, pentru jertfa depusă în slujba lui Dumnezeu, a Bisericii Sale și a credincioșilor dați în păstorire, părintele paroh Nicolae Ionescu a fost hirotesit iconom. De asemenea, Părintele Episcop le-a oferit tuturor celor ce au fost alături de păstorul lor Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.


Biserica parohială cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Vrani a fost construită în anul 1808.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, și…