Duminica Ortodoxiei la Mănăstirea Râmeț. IPS Irineu a oficiat slujba Parastasului pentru Horea, Cloșca și Crișan

În Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat Sfânta Liturghie, a Sfântului Vasile cel Mare, la Mănăstirea Sfinții Apostoli Petru și Pavel de la Râmeț, protopopiatul Aiud.

În cadrul slujbei săvârșite în data de 5 martie 2017, părintele episcop l-a hirotonit preot pe diaconul Marinel Suotean. Acesta își va desfășura activitatea pastorală în parohia Merișor, protopopiatul Târgu-Mureș.

În cadrul cuvântului rostit, ierarhul a evidențiat importanța și semnificația icoanelor în viața creștinilor ortodocși, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

La finalul Liturghiei,  Preasfinția Sa a oficiat slujba Parastasului atât pentru Horea, Cloșca, Crișan, cât și pentru Avram Iancu și Ioan-Teodor Stan, fondatorul Societății Avram Iancu.

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…