Bisericuța Elenei Sturza de la Bolătău

De la înălțimea de 700 m, pe care a fost ridicată în 1848, bisericuța de lemn a fost un martor tăcut, dar atent, al felului în care aici, la Bolătău (județul Bacău), a curs istoria. Toate întâmplările le-a auzit, toate durerile le-a liniștit. Pe cei adormiți i-a primit la adăpost odihnitor, sub streașina sa. Sus, gata să atingă Cerul, singură, dar niciodată uitată – așa a fost mereu.

Luăm azi drumul de munte al bisericilor de lemn ale Bacăului, spre zona Bolătău-Zemeș, din Munții Goșma­nu-Geamăna-Rotundul. Ținutul mușcă din inima muntelui, la loc ferit, ascuns de drumurile intens circulate ale țării. Rar călcat de turiști, dar bătut bine de mași­nile exploatatorilor de lemn sau de petrol. Un loc dintre acelea ale României zdravene, aproape neștiute, pierdut prin munții care-au suportat atâtea și care, numai prin energiile adunate din plămânii pământului, reușesc să-i hrănească și să-i țină vii și pe prieteni, și pe neprieteni.

Mai multe informaţii în Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

LIVE: Slujba Învierii la Catedrala Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel oficiază slujba Învierii la Catedrala Patriarhală. Mii de credincioși participă la eveniment pe Colina Patriarhiei. Din soborul slujitor fac parte Preasfințiții Părinți Varlaam Ploieşteanul şi Paisie Sinaitul, Episcopi vicari patriarhali, precum…