Sfințirea Capelei de la Liceul „Regina Elisabeta” din București

Capela cu hramurile Izvorul Tămăduirii și Sfântul Luca al Crimeii, de la Liceul Tehnologic Special Regina Elisabeta, din cartierul bucureștean Vatra Luminoasă a fost sfințită aseară, 22 iunie 2016, informează TRINITAS TV.

Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre importanța rugăciunii.

De rugăciune este nevoie în orice loc și în orice timp. Oamenii care se roagă sunt oameni care experiază încă din această lume Împărăția Cerurilor. Avem nevoie multă de rugăciune mai ales în vremea în care trăim. Sunt foarte mulți oameni tulburați, oameni care nu vin la liturghie, oameni care nu se roagă, oameni care au tot felul de preocupări, numai cele trebuincioase nu le caută. Rugăciunea ne ajută să ne apropiem de Dumnezeu. Rugăciunea este cel mai important lucru pe care îl putem săvârși în viața aceasta, a spus Preasfinția Sa.

La eveniment au participat elevi, numeroși credincioși, și reprezentanți ai instituției de învățământ unde studiază peste 150 de copii cu deficiențe de vedere.

La finalul slujbei, ierarhul a oferit diplome celor care s-au implicat în redeschiderea locașului de cult, în care nu se mai slujea de aproape cinci ani. Apoi, a vizitat muzeul liceului unde sunt expuse creații ale copiilor nevăzători.

Liceul Tehnologic Special de la Vatra Luminoasă a fost construit de Regina Elisabeta în anul 1910.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…