Seminar de formare continuă pentru preoţi la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus

La Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, are loc în perioada 13-15 iunie 2016 un nou seminar de formare continuă pentru preoţii din Arhiepiscopia Sibiului. Tema acestei întâlniri de la Sâmbăta de Sus este Pastoraţia copiilor şi tinerilor, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului.

Seminarul este organizat de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Formare Continuă şi Misiune. Sunt prezenţi peste 20 de preoţi de la parohii din judeţele Sibiu şi Braşov care au posibilitatea să asculte prezentările invitaţilor şi să discute tema întâlnirii. Au susţinut prelegeri preoţilor prezenţi psihoterapeutul Mugur Frăţilă, preotul Claudiu Melean de la Parohia Sfântul Alexandru din Cluj-Napoca, implicat de mulţi ani în activităţi catehetice şi misonare cu tinerii, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Andrei Şaguna din Sibiu şi protopopul de Făgăraş I, Marius Corlean.

Discuţiile de la seminarul de formare continuă s-au axat pe conţinuturi tematice precum diagnoza tinereţii contemporane, provocarea Ortodoxiei la adresa tinerilor, mesajul Evangheliei spus tinerilor, soluţii pastorale în lucrul cu tinerii.

Tema este foarte relevantă pentru prezent. S-a discutat modul în care Biserica se poate apropia de tineri şi copii, categoriile de credincioşi care necesită o pastoraţie aparte în contextul zilelor noastre. Metodele pastorale prezentate de referenţi şi de preoţii prezenţi au fost dezbătute, s-a creat un dialog între participanţi şi s-au găsit anumite metode benefice pentru lucrul cu tinerii, a spus coordonatorul Departamentului de Formare Continuă şi Misiune, Alexandru Dădîrlat.

Următorul seminar de formare continuă pentru preoţi va avea loc în perioada 05 – 07 iulie 2016 la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, cu tema Pastoraţia în situaţii de criză.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
02-expozitie-icoane_w1000_h627_q100

Expoziţie de icoane la Catedrala din Baia Mare

În Muzeul „Sfinţii Martiri Brâncoveni”, Catedrala Episcopală din Baia Mare, va avea loc vineri, 28 iulie 2017, începând cu ora 12:00, vernisarea expoziţiei de icoane realizate în timpul taberei de pictură de la Mănăstirea Rohiţa.…