Patriarhul Daniel va sfinţi sâmbătă locul viitoarei biserici de pe platoul Bucegi

În omilia rostită la hramul mănăstirii Caraiman, Părintele Patriarh Daniel a anunţat că va sfinţi sâmbătă, 15 septembrie 2018, locul viitoarei biserici de pe platoul Bucegi.

Sfinţirea va fi precedată de o slujbă de pomenire a eroilor români din Primul război mondial care va fi oficiată la crucea de pe Caraiman.

„Mâine, cu ajutorul lui Dumnezeu, se va face o slujbă de pomenire a eroilor români din Primul Război Mondial la crucea înălţată în 1928 de Regina Maria pe Caraiman. După aceea vom sfinţi locul unei biserici a eroilor neamului pe platoul Bucegi”, a spus Preafericirea Sa.

Biserica eroilor care urmează să fie construită pe Platoul Bucegi va avea hramurile Înălțarea Domnului și Schimbarea la Față.

Foto credit: Identitatea.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ce s-a vorbit la Iași și Neamț despre „Duhovnicul Bucureștilor”

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi au organizat în perioada 13-15 noiembrie 2018 Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul”, dedicată „Duhovnicului Bucureștilor” – Părintele Sofian Boghiu (1912-2002). Mitropolitul Teofan despre „Duhovnicul…