Parohia „Sfântul Antonie” din Viena a organizat un concert caritabil pentru ajutorarea copiilor orfani din Ucraina

Parohia „Sfântul Antonie” din Viena a organizat duminică un concert caritabil de pian dedicat ajutorării copiilor orfani din Ucraina.

Manifestarea cultural-artistică a fost organizat în colaborare cu Klaviergalerie Wien și cu Asociația Austro-Română.

În cadrul evenimentului, pianistul român Nicon Mladin a interpretat piese de Maurice Ravel, Johann Sebastian Bach și Ludwig van Beethoven.

La concert au participat Înaltpreasfințitul Arsenie, Mitropolitul grec-ortodox al Austriei, Prof. Rudolf Prokschi, președintele Consiliului Ecumenic al Bisericilor din Austria și Dr. Stephan Leitner, Vicepreședintele Oficiului de stat pentru culte din cadrul Cancelariei federale a Austriei.

La final, Natalia Androșciuc, jurnalistă la televiziunea de stat din Kiev, refugiată la Parohia „Sfântul Antonie” alături de copiii ei, le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru grija și ospitalitatea de care au dat dovadă.

„Prin intermediul ei, suma colectată la finalul concertului va ajunge în mod direct la instituții pentru copii orfani din Ucraina, care au fost evacuate în ultimele 2 luni din zonele de război și se află în momentul de față în condiții de mare provizorat în vestul Ucrainei”, au transmis organizatorii concertului caritabil.

Biserica ocrotită de „Sfântul Antonie cel Mare” şi „Sfântul Andrei Şaguna, mitropolitul Transilvaniei” se află în patrimoniul religios al Bisericii Ortodoxe Române din anul 2014.

Prima Sfântă Liturghie a fost oficiată în 15 decembrie 2013, cu 4 luni înainte de achiziționarea edificiului religios.

Foto credit: Parohia „Sfântul Antonie” Viena

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente