O nouă apariție editorială

La Editura BASILICA a Patriarhiei Române a apărut, recent, lucrarea „Învățătura mariologică a Sfântului Nicolae Cabasila în spiritualitatea ortodoxă a secolului al XIV-lea”, a Preasfințitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii. Lucrarea a fost prefațată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

‘Cele trei Omilii se constituie într-un corpus marial prin care Sfântul Ierarh Nicolae Cabasila o laudă pe Sfânta Fecioară Maria care este Maica Mântuitorului nostru Iisus Hristos și Maica noastră a tuturor. În cele trei Omilii el dezvoltă pe larg învățătura ortodoxă bazată pe Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiție, dar și pe învățătura Părinților și dintotdeauna a Bisericii despre calitate de Născătoare de Dumnezeu a Sfintei Fecioare Maria, despre calitatea ei de Pururea Fecioară și în același timp despre calitatea ei de mijlocitoare la Tronul Preasfintei Treimi pentru toți cei care îi cer ajutorul’, a declarat pentru TRINITAS TV, Preasfințitul Părinte Visarion.

Lucrarea pune în lumină, pentru prima dată în literatura de specialitate, mariologia marelui teolog trecut în rândul sfinților.

‘Una dintre personalitățile bisericești culturale și umaniste ale secolului al XIV-lea este fără îndoială Sfântul Ierarh Nicolae Cabasila, Arhiepiscop al Tesalonicului. Este cunoscut și în teologia ortodoxă românească mai ales prin cele două lucrări de excepție ale sale: Tâlcuirea Dumnezeieștii Liturghii și Despre viața în Hristos. El rămâne ca un reper al spiritualității și teologiei ortodoxe a secolului XIV-lea în plin veac umanist și renascentist’, a mai spus Preasfințitul Părinte Episcop Visarion.

Cartea „Învățătura mariologică a Sfântului Nicolae Cabasila în spiritualitatea ortodoxă” poate fi cumpărată de la librăriile de carte bisericească și de la magazinele Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente