La Sibiu a avut loc o întâlnire cu voluntarii ITO 2018

Studenții de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu și profesorii de Religie din judeţ s-au întâlnit miercuri, 2 mai, pentru a discuta implicarea în voluntariatul ITO 2018, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Întâlnirea a fost prezidată de Mitropolitul Laurenţiu al Ardealului și a avut loc în Sala 43 a Facultății de Teologie, respectiv în Aula „Ioan Mețianu” a instituției de învățământ teologic.


Sfântul Ierarh Andrei Șaguna va fi ocrotitorul ITO 2018


Alături de ierarh s-au aflat: consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, reprezentanții Departamentului de Tineret al eparhiei, Alexandru Dădîrlat și Vicențiu Bășa, responsabilul pentru voluntariatul ITO 2018, prof. Carmen Jinariu, decanul facultății, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, și prodecanul instituției, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.

Studenții teologi au primit mai multe informații referitoare la activitățile de voluntariat la care vor lua parte în cadrul ITO 2018.


Ce simbolizează sigla ITO 2018


De asemenea, profesorii de Religie din județul Sibiu au fost îndemnați să sprijine organizatorii prin implicarea ca animatori la atelierele cuprinse în programul activităților cu tinerii.

„Suntem pe drumul ultimelor pregătiri ITO 2018 și sperăm că cei care se ocupă de organizarea acestui eveniment să primească sprijin deplin și eficient din partea voluntarilor”, a spus Mitropolitul Laurențiu.

Pregătire pentru voluntari

Studenții teologi au aflat în cadrul întâlnirii cât de important este pentru educația și pregătirea lor să fie prezenți la ITO 2018 în calitate de voluntari.

„Întâlnirea cu studenții teologi de la Sibiu a avut ca scop conștientizarea lor cu privire la importanța implicării în acest eveniment al tinerilor pentru tineri.”, ne-a spus prof. Carmen Jinariu.

În curând vor începe la Sibiu și primele sesiuni de pregătire a voluntarilor ITO 2018, întâlniri la care sunt invitați formatori special instruiți pentru astfel de activități.

Activităţi de voluntariat

Vor fi peste 250 de voluntari, pe următoarele profile:

  • Voluntari facilitatori-moderatori;
  • Voluntari de logistică;
  • Voluntari animatori socio-culturali.

Potrivit organizatorilor, voluntarii ITO 2018 trebuie să întrunească un set de caracteristici precum: seriozitate, capacitate de lucru în echipă, spirit comunicativ, spirit organizatoric, responsabilitate.

ITO 2018

A cincea ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși (ITO) va reuni în orașul de reședință a Mitropoliei Ardealului participanți cu vârste între 16-35 ani din România, Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India și altele.


ITO 2018 | Pr. Constantin Necula: Tânărul cel dintâi chemat la întâlnire cu tinerii Ortodoxiei este El, Dumnezeul nostru Înviat


Edițiile anterioare ale Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși au fost organizate la Baia Mare (2014), Cluj (2015), București (2016) și Iași (2017).

Mai multe informații despre eveniment puteți afla pe pagina de Facebook a evenimentului și pe site-ul ito2018.ro.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente