Peste 6000 de participanți la ITO 2017 au luat parte în data de 3 septembrie 2017 la Marșul Tinereții, notează site-ul doxologia.ro.
Traseul marșului a fost: Parcul Copou – Biblioteca Mihai Eminescu – Bulevardul Independenței – Mănăstirea Golia – Hala Centrală – Biserica Sfântul Nicolae Domnesc – Bulevardul Ștefan cel Mare – Catedrala Mitropolitană.
Pe tot parcursul drumului, participanții au cântat Imnul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din întreaga lume, precum și alte cântece religioase și patriotice. În fața Universității Alexandru Ioan Cuza, tinerii au fost întâmpinați de fanfara militară.
În continuare, cei prezenți au participat la rostirea rugăciunilor de seară și au ascultat cuvântul maicii Siluana Vlad, stareța Mănăstirii Sfântul Siluan Athonitul din Iași și coordonatoarea Centrului de Formare Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.
Stareța Mănăstirii Sfântul Siluan Athonitul i-a îndemnat pe tineri să lupte împotriva propriilor păcate pentru a dobândi libertatea.
Să luptați ca să câștigați această libertate pe care eu am dobândit-o încă din vremea comunismului: Sfânta Împărtășanie este viața mea, este viața noastră, Hristos din Sfânta Euharistie este viața noastră! Luptați împotriva propriilor păcate, împotriva duhului lumii, a precizat maica Siluana.
În cadrul cuvântului, maica Siluana Vlad a mai sfătuit pe cei prezenți să postească mai mult decât de două ori pe an.
Mergeți să vă împărtășiți, la Liturghie! Dar nu mergeți numai de două ori pe an, la Paști și la Crăciun. Asta nu înseamnă că suntem vrednici, copii, căci noi avem o singură vrednicie: toți suntem vrednici de mila lui Dumnezeu! Nu nevrednicia îi împiedică pe oameni să se împărtășească, ci lenea: ca să ne spovedim, să ne facem canonul, să postim, a evidențiat coordonatoarea Centrului de Formare Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil
Cea de-a treia zi a ITO Iași s-a încheiat cu un concert în fața Palatului Culturii, la care au cântat Holograf – Orchestra Lăutarii și Maestrul Nicolae Botgros – Ion Paladi.
În aceeași zi, după oficierea Sfintei Liturghii, tinerii au luat parte la Târgul Meșterilor Populari și la Festivalul Bucuriei – spectacol de muzică populară. Printre activitățile desfășurate s-au mai numărat: un spectacol de muzică folk și vizitarea Grădinii Botanice.