ITO 2016 | Evenimentul care a adunat tineri creștini ortodocși din toată lumea

În anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox, la București a avut loc Întâlnirea tinerilor ortodocși din toată lumea. La manifestarea ce a avut loc la București în perioada 1-4 septembrie 2016 au participat tineri din eparhiile Patriarhiei României, dar și din străinătate.

Evenimentul dedicat tinerilor a beneficiat de un site și de o pagină oficială. De asemenea, ITO 2016 a fost reflectat de Agenția de Știri Basilica, Ziarul Lumina, Radio Trinitas și Trinitas Tv.

#ITO2016: A fost lansat site-ul oficial al Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din toată lumea – Basilica.ro

Festivitatea de deschidere a avut loc în prezența Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a mai multor ierarhi din Sinodul Bisericii Ortodoxe Române. În deschiderea evenimentului, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a oficiat o slujbă de Te-Deum în altarul de vară al Catedralei Patriarhale. În continuare, miile de tineri prezenţi pe Dealul Patriarhiei au intonat, împreună cu grupul psaltic Tronos, imnul de stat al României, Deşteaptă-te române!.

Festivitatea de deschidere #ITO2016. Patriarhul Daniel: „Aspirațiile spre bine și frumos ale tinerilor trebuie susținute de întreaga societate” (Video) – Basilica.ro

În cea de-a doua zi, participanții au luat parte la activitățile desfășurate la diferitele ateliere de dezbateri. În a doua parte a zilei, tinerii participanți la ITO 2016 au fost prezenți la Sala Palatului din Capitală unde a avut loc conferința cu tema Iisus Hristos – Bucuria Vieții. Gazdele conferinței au fost Liana Stanciu și părintele diacon Sorin Mihalache.

Mii de tineri la Conferința #ITO2016: Iisus Hristos – Bucuria Vieții – Basilica.ro

Ziua s-a încheiat cu Procesiunea Luminilor. Evenimentul a avut loc imediat după conferința de la Sala Palatului. Tinerii s-au deplasat, purtând lumânări în mâini, de la Sala Palatului pe Calea Victoriei până la Catedrala Patriarhală. Procesiunea a fost transmisă live pe paginile de facebook:

    • ITO 2016;
    • Agenția de Știri Basilica;
    • Trinitas Tv.

Procesiunea Luminilor în Capitală (Video) – Basilica.ro

La finalul procesiunii, tinerii au participat la rugăciunea de seară oficiată în altarul de vară al Catedralei Patriarhale de Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale. La finalul slujbei, Patriarhul României a rostit un cuvânt de învățătură.

Rugăciune de seară pe Colina Bucuriei. Tinerii participanţi la #ITO2016 s-au rugat împreună cu Patriarhul României (Video) – Basilica.ro

În cea de-a treia zi de ITO, participanții la eveniment au fost prezenți în parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) din București unde a avut loc un concert susținut de Elena Gheorghe, Smiley și trupa Bere Gratis.
Concert #ITO2016 în Capitală – Basilica.ro

În data de 4 septembrie 2016, mii de tineri au luat parte la Sfânta Liturghie oficiată de Părintele Patriarh Daniel împreună cu ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Mii de tineri şi credincioşi s-au rugat împreună cu Patriarhul Daniel la Catedrala Naţională. #ITO2016 s-a încheiat (Video) – Basilica.ro

În cadrul cuvântului de învățătură, Preafericirea Sa a evidenţiat  faptul că Sfânta Evanghelie ne îndeamnă să înmulțim binele, nu să-l limităm sau să-l oprim.

Bucuria comuniunii și dinamica misiunii creștine – Basilica.ro

În continuare a avut loc festivitatea de încheiere ITO 2016. Iuliana Lia Florea a dat citire actului solemn de încheiere a evenimentului, apoi au fost predate însemnele întâlnirii reprezentanţilor Arhiepiscopiei Iaşilor, gazda Întâlnirii Tinerilor Ortodocşi din toată lumea de anul viitor.

Patriarhul României a rostit rugăciunea de călătorie pentru tinerii şi i-a binecuvântat. În încheiere a fost intonat imnul #ITO2016.

#ITO2016 la final – Basilica.ro

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente