Sfântul Ierarh Andrei Șaguna va fi ocrotitorul ITO 2018

Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei va fi ocrotitorul celei de-a cincea ediții a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, eveniment care va aduna mii de tineri în perioada 6-9 septembrie 2018 la Sibiu.

Din cetatea Sfintei Cuvioase Parascheva, vă așteptăm în cetatea Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, anunțau la Iași reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului prezenți la festivitatea de închidere ITO 2017 din 4 septembrie.

Deși ITO 2018 nu a fost lansat oficial, Sfântul Mitropolit Andrei a fost ales ca ocrotitor al evenimentului și icoana sa va face parte din identitatea vizuală a Întâlnirii. Este prima întâlnire ITO care desemnează un ocrotitor spiritual al evenimentului.

În timpul păstoririi Sale ca Mitropolit al Transilvaniei, Sfântul Ierarh Andrei Șaguna a avut mai multe inițiative privitoare la educația tinerilor, a sprijinit și organizat învăţământul primar şi mediu ortodox românesc din Transilvania, punându-1 sub îndrumarea Bisericii. A acordat burse, din fondurile Arhiepiscopiei, unor tineri care urmau studii gimnaziale şi universitare, din rândul cărora s-­a format elita intelectuală a Ardealului de altădată.

În ședința de lucru din 4-5 iulie 2017, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat organizarea în 2018 a Întâlnirii Internaționale a Tineretului Ortodox (ITO) la Sibiu, orașul de reședință a Mitropoliei Ardealului.

Întâlnirea, ajunsă la a cincea ediție, va reuni 2.500 tineri din țară și din străinătate, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani. Sâmbătă, 8 septembrie, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului și duminică, 9 septembrie 2018, se vor adăuga participanților și tinerii din județele Sibiu și Brașov.

Potrivit părintelui Emanuel Tăvală, consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, prin această întâlnire se dorește crearea cadrului în care tinerii să poată găsi modele și să poată trăi experiențe formatoare în Biserică. Se dorește încurajarea dialogului dintre grupurile de tineret din țară și străinătate, precum și conștientizarea importanței unității poporului român în jurul valorilor sale, în contextul Centenarului Marii Uniri.

Edițiile anterioare ale Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși au fost organizate la Baia Mare (2014), Cluj (2015), București (2016) și la Iași (2017).

Comentarii Facebook


Știri recente