Episcopul Basarabiei de Sud a vizitat Vama Palanca, a oferit ajutoare și a binecuvântat voluntarii și lucrătorii

Preasfințitul Părinte Veniamin a vizitat sâmbătă localitatea Palanca, unde se află un punct de trecere a frontierei dintre Ucraina și Republica Moldova. Ierarhul a discutat cu autoritățile despre nevoile de sprijin, a oferit ajutoare umanitare pentru refugiați și i-a binecuvântat pe voluntari și pe toți lucrătorii implicați în sprijinirea acestora.

Împreună cu Protopopul de Ștefan Vodă, părintele episcop a mers în tabăra de refugiați și la punctul vamal, unde a oferit alimente și obiecte de necesitate.

La momentul vizitei, coloana de mașini care așteptau să treacă frontiera la Palanca depășea 20 de kilometri.

Ierarhul a discutat cu Deputatul Larisa Voloh și cu primarul localității Palanca, oferindu-și sprijinul atât pentru asigurarea hranei și a altor bunuri, cât și pentru asigurarea cazării la familii și instituții din eparhia Basarabiei de Sud.

Episcopul Veniamin (dreapta) a mers la Palanca împreună cu Protopopul de Ștefan Vodă. Foto: Episcopia Basarabiei de Sud

„Am apreciat solidaritatea locuitorilor din zonă, a oamenilor cu inima bună care pregătesc sute de porții de mâncare caldă”, a spus ierarhul.

„De asemenea, apreciem organizarea de către autoritățile Republicii Moldova a spațiilor de găzduire pentru familiile refugiate. Este lăudabilă implicarea tuturor și solidarizarea cu victimele războiului, care sunt primite cu multă căldură frățească.”

Părintele episcop le-a mulțumim preoților din episcopie care s-au mobilizat, dar și credincioșilor care sunt dispuși să ofere găzduire pentru refugiați.

„Mulțumim pe această cale și instituțiilor și fraților din România care și-au deschis brațele ca să primească și să ajute pe refugiații care ajung acolo. Mulți dintre ei sunt găzduiți la mănăstirile din Moldova, dar și din alte zone ale țării”, a precizat ierarhul.

„Biserica Ortodoxa Română ajută și încurajează pe toți românii cu inima bună să fie solidari cu refugiații din Ucraina și să le arate dragoste și ospitalitate frățească”, a mai transmis Preasfinția Sa.

Clerici din Protoieria Cahul cu ajutoare la Vama Reni-Giurgiulești. Foto: Episcopia Basarabiei de Sud

Episcopul Basarabiei de Sud a îndemnat oamenii să caute pacea și a chemat la intensificarea rugăciunii.

„Să căutam pacea și să fim făcători de pace, să fim mesagerii păcii lăsate de Domnul Hristos lumii, știind că făcătorii de pace fiii lui Dumnezeu se vor chema”, a spus ierarhul.

„Mulțumim tuturor pentru susținere și vă rugăm să continuăm să ne rugăm pentru pacea din Ucraina și să continuăm activitățile de ajutorare, să arătăm dragoste frățească și să încurajăm pe toți cei care se refugiază din cauza războiului din Ucraina. Pentru dragostea și generozitatea noastră, Dumnezeu va trimite bucurii și daruri netrecătoare.”

Clericii din zona Cahul au cumpărat gustări pentru refugiați, dar și produse de igienă pentru mamele cu copii. Foto: Episcopia Basarabiei de Sud

Clerici ai Episcopiei Basarabiei de Sud au fost prezenți duminică și la Vama Reni-Giurgiulești, unde un grup de preoți din Protopopiatul Cahul le-au oferit alimente și obiecte de necesitate refugiaților: alimente, băuturi, dar și scutece de unică folosință, șervețele umede și detergent pentru mamele refugiate cu copiii lor, găzduite la Centrul Maternal de la Grădinița Nr. 1 din Cahul.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente