Episcopul de Bălți: Venirea refugiaților din Ucraina, un examen pentru credinţa şi dragostea noastră

Preasfințitul Părinte Antonie transmite o chemare la solidaritate cu refugiații ucraineni și la rugăciune pentru ambele părți ale conflictului care se desfășoară în Ucraina. El spune că actualul val de refugiați este „un examen pentru credinţa şi dragostea noastră”.

„Preacucernici Părinţi Protopopi, Preacucernici Părinţi Parohi, fraţi creştini, cu toţii suntem martori, de două zile, la tragedia poporului vecin ucrainean. Războiul a aşezat moartea între fraţii de acelaşi sânge şi aceeaşi credinţă”, afirmă ierarhul. „Din această cauză, mulţi ucraineni iau calea refugiului. Unii, pentru a-şi salva viaţa, vin în Republica Moldova. Numărul lor este în creştere.”

„Aceşti oameni au nevoie de ajutorul nostru. La fel cum am fost uniţi în timp de pandemie, fac apel şi de această dată către protopopii, preoţii şi creştinii din cadrul Episcopiei de Bălţi, să fim uniţi, în primul rând, în rugăciune, invocând mila lui Dumnezeu pentru a aşeza pacea între popoare, iar mai marilor acestei lumi să le trimită lumina sfântă pentru a căuta soluţii paşnice la neînţelegerile apărute.”

„Nu putem fi nepăsători la tragedia oamenilor în suferinţă, de aceea am iniţiat o colectă de bani pentru a putea veni în ajutor celor care se confruntă cu greutăţile refugiului. Coordonarea acestei colecte, dar şi altor activităţi de ajutorare a refugiaţilor din Ucraina, se va face prin sectorul social al Episcopiei de Bălţi”, adaugă episcopul.

„Să ne pătrundem de tragedia confraţilor noştri ucraineni, siliţi de nevoie să abandoneze casele lor, şi să arătăm compasiune, solidaritate şi dragoste. Bunul Dumnezeu să binecuvinteze toate popoarele cu pace”, încheie Preasfințitul Părinte Antonie.

Episcopia de Bălți se învecinează la nord și la est cu regiunile ucrainene Cernăuți și Viniția – prima locuită în mare parte de români nord-bucovineni.

Foto credit: Doxologia / Oana Nechifor

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…