Episcopul Basarabiei de Sud: Să-i sprijinim pe cei nevoiți să-și părăsească familiile și casele

Preasfințitul Părinte Veniamin a transmis un mesaj în care le cere credincioșilor să sprijine refugiații din Ucraina și să se roage pentru pace.

„Suntem mâhniți de ce se întâmplă în aceste zile în vecinătatea țării noastre și pentru încercările ce s-au abătut asupra fraților din întreaga Ucraină, urmărind cu îngrijorare evoluția din această țară, precum și la nivel european”, afirmă Episcopul Basarabiei de Sud.

„Să ne manifestăm dragostea frățească prin exprimarea solidarității cu poporul ucrainean, cu familiile îndurerate și cu cei refugiați, să-i purtăm în rugăciunile noastre pe conducătorii dreptcredincioși și cu frică de Dumnezeu, pe toți cei care luptă pentru apărarea patriei și a păcii în lumea în care trăim”, transmite ierarhul.

El cheamă la rugăciune, dar și la solidaritate: „E trist sa-ti părăsești casa și pe cei dragi din cauza războiului și a efectelor produse de acesta. De aceea, împlinind legea dragostei creștine, să-i sprijinim pe cei care au fost nevoiți să-și părăsească familiile și casele”.

Părintele episcop îi îndeamnă pe locuitorii din satele Palanca, Giurgiulești și alte puncte de frontieră cu Ucraina „să îndrume pe cei refugiați, să ofere găzduire și hrană, știind că așa împlinim porunca Domnului”.

Preasfințitul Părinte Veniamin mai menționează că preoții din eparhie vor colabora cu autoritățile și cu toți cei care vor să facă bine, pentru a acorda sprijin și asistență refugiaților.

„Mulți dintre noi ne amintim greutățile prin care a trecut și țara noastră în anul 1992, când mulți și-au pierdut pe cei dragi în războiul din Transnistria, război care a făcut multe victime și a produs adevărate drame în multe familii”, menționează episcopul.

„Să trimită Dumnezeu pe îngerul păcii, care să ocrotească pe cei întristați și îndurerați, pe cei răniți si traumatizați din cauza războiului. Să dăruiască pace între frați și în lumea întreagă, fiindcă războiul nu este plăcut Domnului, ci este expresia egoismului dus la extremitate, a lipsei înțelepciunii și a indiferenței față de darul vieții făcut de Dumnezeu oamenilor”, adaugă ierarhul.

„Totodată, facem apel la toți cei care vor sa sprijine în orice fel pe frații aflați în suferință, să ia legătura cu preoții din parohiile noastre, pentru a putea oferi dragostea și sprijinul lor persoanelor lipsite de adăpost și cele necesare supraviețuirii.”

Mesajul episcopului se încheie cu o scurtă rugăciune și binecuvântare pentru cei aflați în vreme de încercare:

„Doamne binecuvântează și ocrotește victimele războiului, pe cei aflați în refugiu, pe cei de pe câmpurile de luptă și înmulțește darul și harul Tău în viețile tuturor binefăcătorilor care se solidarizează cu cei aflați în suferință și neajutorați în aceste zile grele, bucurându-le viața prin dragostea lor.”


Episcopia Basarabiei de Sud este parte componentă a Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română). La sud se învecinează cu un teritoriu istoric românesc care are ieșire la mare – Bugeacul, azi parte din Regiunea Odesa, Ucraina.

Republica Moldova se confruntă și ea cu un val de refugiați din Ucraina. Actrița Angelina Jolie, Ambasador ONU pentru refugiați, a distribuit recent pe Instagram un clip video în care un oficial ONU filmează afluxul de refugiați și laudă autoritățile moldovene pentru organizare.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Angelina Jolie (@angelinajolie)

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente