Duhovnici români traduși în germană

Fragmente din învățăturile marilor duhovnici români din secolul al XX-lea vor aprea în curând într-o antologie care va fi tradusă și în germană, după cum aflăm de la TRINITAS TV.

Proiectul a fost inițiat de Prof. Dr. Karl Pinggéra, profesor la Facultatea de Teologie Evanghelică din Marburg și Pr. Dr. Ovidiu Ioan, parohul comunității românești din Kassel. Detalii despre realizarea acestui volum sunt discutate zilele acestea în cadrul unei conferințe organizate de Universitatea din Marburg.

Coordonatorii proiectului își propun ca această antologie să fie finalizată într-un an de zile.

La conferință au susținut prelegeri și cei 2 ierarhi ai Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului: Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim și Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Sofian Brașoveanul. În proiect vor fi implicați și 14 teologi români.

Comentarii Facebook


Știri recente

Fundația Sf. Macrina oferă educație pentru sănătate și daruri în produse de igienă pentru persoane vulnerabile social

Fundația „Sfânta Macrina”- Ajutor şi Recuperare Medico-Socială pentru Copii în Dificultate (A.R.M.S), organizație înființată de Arhiepiscopia Bucureștilor, desfășoară, în perioada 18 septembrie – 10 octombrie 2023, ateliere gratuite de educație pentru sănătate în beneficiul persoanelor…