Doi ierarhi au coliturghisit la hramul Centrului Bisericesc München: Sf. Siluan Athonitul

Mitropolitul Serafim al Germaniei şi Episcopul Vicar Sofian Braşoveanul au coliturghisit duminică, 23 septembrie 2018, cu prilejul ocrotitorului spiritual al Centrului Bisericesc Munchen, Sf. Siluan Athonitul.

După oficierea Sfintei Liturghii în biserica „Sf. Ioan Botezătorul“ din München, Mitropolitul Serafim a lăudat activitatea misionară a Preasfinţitului Părinte Sofian şi a părinţilor slujitori, precum şi frumoasa cântare la strană, îndemnând pe credincioşii prezenţi să participe „cu sufletul şi cu trupul la rugăciunile şi slujbele care se săvârşesc în biserică”.

Preasfinţitul Părinte Sofian a mulţumit Înaltpreasfinţiei Sale pentru vizita părintească şi i-a oferit în dar, pentru Catedrala mitropolitană, un set de vase liturgice mari, pentru slujbele în sobor, confecţionate în Atelierele Patriarhiei Române, informează Mitropolia Germaniei.

După slujbă, cei doi ierarhi împreună cu toți credincioșii s-au îndreptat spre cartierul Aubing, locul unde se construiește noua mănăstire a Centrului Bisericesc din München.

Preasfințitul Părinte Sofian împreună cu arhitectul-șef al proiectului au prezentat celor de față stadiul execuției lucrărilor, precum și necesitățile financiare de anvergură pe care le suscită finalizarea întregului proiect.

A urmat o slujbă de mulțumire și binecuvântare pe locul unde deja se conturează viitoarea capelă a mănăstirii, prilej cu care Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a îndemnat la rugăciune comună ca „Dumnezeu să deschidă inima tuturor românilor din Germania pentru a putea fi finalizat acest așezământ”.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat că ar trebui conștientizată pe deplin dimensiunea unei biserici în viața românilor din diaspora, mai ales în contextul prigonirilor actuale asupra creștinilor din Egipt, Siria, Irac și alte țări din Orientul Apropiat, unde creștinii ortodocși nu se mai pot bucura de acest privilegiu.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente